REFERENSER
Rickard Andersson

Hade haft funderingar på att byta min Moser Alu/carbon cykel till en helcarbon. Då det var samling på Sports Club Oasens p-plats en tisdag eftermiddag inför veckans cykelrunda kom Ken från velociped och vi småpratade om just cyklar. Vi kom överens om att träffas och prata cykelaffärer. Då jag hade en del krav på bland annat cykelns färgsättning, föll det mesta i cykelväg bort. Men Ken gav sig inte. En sen eftermiddag i november ringde han och sa att han hittat det jag sökte och ville att jag, kunde jag köra dit, jag körde dit med små förhoppningar. Jag föll dock direkt när han visade cykeln, en svart Colnago CLX2.0 carbon!

Ken var jättenoga med att jag fick rätt storlek på cykeln och det betalade sig. Jag både sitter bra och trivs med cykeln.

Stort tack Ken för allt arbete du lagt ned.

Rickard Andersson

Specifikation
Colnago CLX 2.0
Campagnolo Chorus 11 delat
Fulcrum Racing 3
Henrik Dahlsjö

Efter min krasch i regnet i Eslöv blev min cykel helt enkelt helt demolerad. Som tur var fanns Velociped där, redo att hjälpa mig. Tillsammans inventerade vi skadorna, och iordningställde pappersarbetet till försäkringsbolaget. Ken offrade sin helg för att hjälpa mig, med resultatet att jag köpte en ram, och nya växlar av honom.

Bifogar mina varmaste rekommendationer

Henrik Dahlsjö

Specifikation
Giant TCR alu/carbon
Campagnolo Centaur 10sp
Richard Nilsson

Jag valde Velociped för att Ken är ett mycket bra bollplank, egna idéer blandas med fakta och ett gediget kunnande skapar en trygghet för dig som kund.

Tillsammans har vi diskuterat och resonerat, resultatet är en cykel som motsvarar mina förväntningar och lite till.

Jag har cyklat landsväg i snart sex år, började med en enklare modell och ganska snart kände jag att den inte var anpassad för mig. Novis och okunnig personal är ingen bra start på cyklingen.

Bytte den till en Moser som tagit mig många mil och bla Vättern runt.

När det nu var dags för en uppgradering så ville jag ha en cykel som var anpassad efter mina mått och önskemål.

När jag var uppmätt och jag lämnat mina önskemål föreslog Ken två ramar, en Argon 18 och en Giant. Ken ansåg och jag höll med honom att Gianten var bäst i måtten för mig.

Ramen är en Giant TCR advanced helcarbon och det är en enorm skillnad mot konventionella ramar. När man investerar pengar i en cykel vill man inte chansa (det har jag gjort tidigare) och jag är efter några mil mycket nöjd.

Carbonpilot Richard Nilsson

Specifikation
Giant TCR advanced
Shimano Ultegra 6600SL
Fulcrum Racing 5
Lennie Jonsson

Min första racer

Hade kört mtb ett par år innan jag kom i kontakt med Ken via en kompis då suget efter en racer hade planterat sig i sinnet. Det blev en lyckträff helt enkelt, trots att jag bor väldigt långt från Trelleborg så var den personliga kontakten med Ken och den expertis jag själv saknar till stor hjälp och kändes bättre än de cykelhandlare jag kommit i kontakt med där jag bor.

Det resulterade i en Argon 18 Radon, Ultegra kittad med Fulcrum 3 hjul. Cykeln må vara något över nybörjar nivå men det kändes rätt att satsa på bra utrustning redan från början, hade trots allt kört mtb ett par år och kände att det vore roligt att få en riktigt bra cykel till ett bra pris.

Den första turen chockerade, då tidigare racercyklar jag testat, en Chesini och en Peugot, båda från underbara 80- talet var långt från detta tekniska underverk. Peugoten backade jag olyckligtvis över till ägarens stora förtret men det är en annan historia.

Det var en galen skillnad, responsen när man trampar på för fullt och distinktionen när man växlar, jag var mer än nöjd med mitt köp och är det fortfarande.

Med detta sagt kan jag varmt rekommendera Ken Zetterdahl och Velociped för er som är trötta på de stora cykelhandlarna och vill ha en nära kontakt med en kunnig person som kan bidra med att man har ett leende på läpparna när man tar sin första tur på våren.

Lennie Jonsson
Januari 2009

Specifikation
Argon 18 Radon
Shimano Ultegra 6600
Fulcrum Racing 3